وبکا
وبلاگ تخصصی کامپیوتر و اینترنت

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

اگر شما خود را یک کاربر حرفه ای یا حتی آماتور پی.سی بدانید، حتما ارزش میانبر های کیبرد در افزایش کارایی را درک می کنید. تقریبا اکثر کاربران، برای کارهایی مثل کپی و پیست کردن متن هایشان از کیبرد استفاده می کنند. یا وقتی وضع پایداری ویندوز وخیم می شود از میانبری مثل Ctrl + Alt + Delete استفاده می کنند. اینها میانبر های رایج و جا افتاده ای در میان کاربران هستند. اما یک بخش دیگر هم از میان بر ها هستند که در چند سال اخیر به ویندوز اضافه شده اند. اما متاسفانه بسیاری از کاربران از آنها بی اطلاع هستند. بنابر این اگر می خواهید به طور مختصر و مفید با 15 میانبر عالی برای افزایش کارایی، آشنا شوید؛ در ادامه این ایمیل همراه ما باشید.

تکان دادن یک کلمه ای اشاره گر با هر حرکت:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مشغول تایپ هستید. نگاهی به صفحه مانیتور می اندازید و می بینید یک کلمه در وسط خط شما اشتباه تایپ شده. احتمال زیاد از کلید های جهت دار کیبرد برای رسیدن به آن کلمه و ویرایشش استفاده می کنید. اشاره گر با هر بار فشار دادن کلید های جهت دار، یک حرف به عقب یا جلو می رود. از این به بعد کلید Ctrl را هم درگیر کنید تا اشاره گر مجبور شود یک کلمه به جلو یا عقب برود. به این ترتیب سرعت شما افزایش خواهد یافت.

انتخاب یک کلمه ای متون با هر حرکت:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گاهی وقتی مشغول تایپ هستید و متوجه اشتباه بودن چند کلمه می شوید، شیفت را می گیرید و با کلید های جهت دار ویندوز کلمه های غلط را انتخاب کرده، ویرایش می کنید. در این هنگام با هر بار زدن کلید های جهت دار، یک حرف انتخاب می شود. اما اگر دوباره به سراغ کلید Ctrl بروید، می توانید با هر بار زدن کلید، یک کلمه را انتخاب کنید.

حذف یک کلمه با هر حرکت:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net

کاملا طبیعی است که برای حذف کلمات از کلید Backspace استفاده کنید. اما این کلید هم حرف ها را پاک می کند. برای عملکرد سریع تر لازم است Ctrl را هم همراه بک اسپیس فشار دهید تا با هر بار فشار دادن این دکمه یک کلمه از متنتان پاک شود.

انتخاب تمام متن های خط فعلی:

گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org

برای این که بخواهید متن ها را در خط فعلیتان انتخاب کنید، راه درازی پیش رو ندارید! کافی است کلید شیفت را با دکمه Home یا End ترکیب کنید تا این عمل انجام شود. ضمنا یادتان باشد اگر کلید شیفت را با Home بگیرید، متون از اول خط تا جایی که اشاره گر در آن قرار دارد انتخاب می شوند. اما اگر از دکمه End استفاده کنید. متون از مکان اشاره گر تا انتهای خط انتخاب می گردند.

کوچک کردن تمامی پنجره ها:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

می خواهید با یک حرکت تمام پنجره هایتان را مینیمایز (کوچک) کنید؟ از ترکیب کلید های ویندوز و M استفاده نمایید.

بین پنجره ها بچرخید:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

اگر به هر دلیلی لازم شد بین پنجره های باز یا بسته گردشی داشته باشید، می توانید از ترکیب کلید های ویندوز و Tab استفاده کنید. در ویندوز 7 و ویستا، این کار در نمایی سه بعدی و لذت بخش انجام می پذیرد.

کامپیوتر را قفل کنید:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

مطمئنا بازگشت به صفحه ی ورود پسورد و به عبارتی قفل کردن کامپیوتر، کاری است که با کیبرد، راحت تر و لذت بخش تر می شود. کلید ویندوز را با L ترکیب کنید و خلاص!

بالا آوردن تسک منیجر:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

هنگامی که یک برنامه هنگ می کند یا از کنترل خارج می شود، تسک منیجر اهمیتی خارق العاده می یابد. گاهی اوقات تسک بار هم از کنترل خارج شده و راهی به جز Ctrl + Alt + Delete باقی نمی ماند. اما گاهی همین راه هم مسدود می شود. در این گونه وضعیت ها کلید های Ctrl + Shift + Esc در را برایتان باز می کنند و شما را به تسک منیجر می برند.

گرفتن اسکرین شات از پنجره فعال:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

کلید Prt Scr (پرینت اسکرین) همیشه برای گرفتن اسکرین شات از صفحه محیا است. اما گاهی ما فقط نیاز داریم که از پنجره ی فعال اسکرین شات بگیریم. در این هنگام باید از چاشنی Alt استفاده کنیم. پس با ترکیب Alt + Prt Scr امکان اسکرین شات گرفتن از پنجره فعال محیا می شود.

تغییر نام یک فایل:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

برای تغییر نام معمولا دو گزینه متداول وجود دارد. یکی کلیک راست و انتخاب Rename است. دیگری دو بار کلیک کردن با فاصله. اما یک راه دیگر هم وجود دارد و آن انتخاب فایل و فشردن کلید F2 است. این کار یک تغییر نام ساده نیست، بلکه فراتر از آن است! فرض کنید 5 فایل متنی دارید که می خواهید آن ها را با یک قالب خاص نام گذاری کنید. به طوری که همه ی آن ها دارای حرف Text باشند. کافی است فایل های مورد نظر را انتخاب کرده و F2 را فشار دهید. نام فایل ها به این صورت تغییر خواهد کرد: (Text(1) – Text(2) – Text(3

زوم کردن:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net

برای زوم کردن، از این به بعد به جای استفاده از ابزار ذره بین نرم افزار مربوطه و یا فشار دادن یک دکمه خاص، از ترکیب Ctrl و اسکرول موس استفاده نمایید. این کار در طیف گسترده ای از نرم افزار ها جواب می دهد و واقعا پر کاربرد است.

برگشتن به حالت زوم نرمال:

گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org

اگر از میانبری که در بالا ذکر شد، در مرورگرتان استفاده کنید؛ احتمالا در برگشتن به حالت نرمال کمی دچار مشکل خواهید شد. چرا که اولا شما حالت نرمال را گم می کنید، دوما مرورگرتان کمی کند عمل می کند. این مساله در باره بعضی از نرم افزار ها مانند مرورگرها هم صادق است. پس برای حل این مشکل کافی است کلید های Ctrl + 0 را بگیرید و به حالت نرمال بازگردید.

یک تب جدید در مرورگر باز کنید:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

باز کردن یک تب جدید در مرورگر اصلا کار سختی نیست. چه با موس باشد؛ چه با کیبرد. اما به هر حال ممکن است بعضی ترجیح دهند برای این کار از میانبر کیبردی اش استفاده کنند. میانبری که عبارت است از Ctrl و T.

باز کردن تب های بسته شده:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

شاید از بستن یک تب، احساس ندامت و پشیمانی کنید. در این مورد من شخصا استفاده از میانبر کیبردی را به هر روش دیگری ترجیح می دهم. پس Ctrl + Shift + T را فشار داده و خیال خودتان را راحت کنید.

فوکوس کردن روی جعبه ی جستجو / URL در مرورگر:

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

با ترکیب کلید های Ctrl + L می توانید به سرعت روی بخش جستجو یا بخش وارد کردن URL در مرورگرتان فوکوس کنید. این کار می تواند سرعت شما را تا حد زیادی هنگام جستجو افزایش دهد.

منبع: آچار فرانسه

داغ کن - کلوب دات کام

شاید تا به حال به فکر یافتن راهی بوده اید که کامپیوتر خود را راحت تر از آنچه متداول است در حالت Lock قرار دهید. این کار بسیار ساده است و با انجام این ترفند شما میتوانید یک آیکن به دسکتاپ یا Quick Launch اضافه کنید که با یک ضربه ماوس بر روی آن سیستم شما در حالت Lock قرار میگیرد! به همین سادگی!

برای اینکار:
بر روی فضای خالی از محیط دسکتاپ راست کلیک کرده و New > Shortcut را برگزینید.
در پنجره باز شده (ترفندستان)، در قسمت Type the location of the item کد زیر را عینأ کپی نمایید:
rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation user32.dll,LockWorkStation

بر روی Next کلیک کرده و در پنجره بعد نام Shortcut را تنظیم نمایید و دکمه Finish را بزنید تا کار تمام شود.
با دوبار کلیک بر روی این شورتکات، کامپیوتر شما قفل میشود.
جهت سهولت بیشتر میتوانید که شورتکات ایجاد شده را با ماوس به یک قسمت از فضای خالی Quick Launch بکشید تا از این پس در هنگام نیاز با زدن یک کلید ماوس دستگاه شما در حالت Lock قرار گیرد.

داغ کن - کلوب دات کام
یک شنبه 9 فروردين 1390برچسب:, :: 1:1 ::  نويسنده : محمد مهدی فلاح

 

بهترین حالت Safe Mode

برای رفع بسیاری از مشکلات کامپیوترتان می توانید پیش از بالا آمدن ویندوز، حالت Safe Mode را انتخاب کنید و تغییر دلخواهتان را در محیطی...
برای رفع بسیاری از مشکلات کامپیوترتان می توانید پیش از بالا آمدن ویندوز، حالت Safe Mode را انتخاب کنید و تغییر دلخواهتان را در محیطی امن اعمال نمایید.

(عبارت Safe Mode را شاید بتوان حالت امن ترجمه کرد، اما در این کارگاه ترجیح داده ایم که عبارت اصلی اش را به کار ببریم و ترجمه نکنیم.) گاهی اوقات پیش می آید که مشکلات کامپیوتر باعث از کار افتادن دایمی ویندوز چه بسا بالا نیامدن آن می شود. آن چه در این شرایط اهمیت دارد، این است که به جای این که بترسید یا نگران شوید، خاطر جمع باشید که چیزی از اطلاعات تان از بین نرفته است و می توانید دوباره به آنها دسترسی بیابید. اشکال هایی که در رجیستری و یا فایل های حساس ویندوز به وجود می آیند، ممکن است باعث بروز مشکلاتی جدی در کارکرد ویندوز شوند. چنین مشکلاتی را شاید نتوان در محیط عادی ویندوز رفع کرد.

به عنوان مثال اگرچند برنامه جدید را روی کامپیوترتان نصب کنید و پس از آن ویندوز بالا نیاید، کاری که باید انجام شود، Uninstall کردن آن برنامه هاست؛ اما اگر نتوانید وارد محیط ویندوز شویم، چگونه می خواهیم آن برنامه ها را Uninstall کنیم؟ در چنین شرایطی است که هم در ویندوز XP و هم در ویندوز ویستا، حالت Safe Mode به داد کاربر می رسد و مشکل او را حل می کند. برای این که با روش کار آن آشنا شوید، به سراغ گام های زیر بروید.

▪ گام 1

چندین روش برای وارد شدن به حالت Safe Mode وجود دارد، اما نخستین روش از همه ساده تر است. کامپیوترتان را روشن کنید (اگر روشن است، آن را Restart نمایید) و در همان ابتدا، پیش از این که لوگوی ویندوز نمایان شود، کلید F8 را فشار دهید. این کار باعث می شود که فهرستی از حالت های مختلف بالا آمدن کامپیوتر به نمایش درآید. وقتی این فهرست ظاهر شد، می توانید با استفاده از کلیدهای بالا و پایین روی صفحه کلید، گزینه ی Safe Mode را انتخاب کنید و سپس کلید Enter را فشار دهید. توجه کنید که عبارت Safe Mode ممکن است در بیش از یکی از گزینه ها به کار رفته باشد، اما معمولاً با آن گزینه ها کاری نداریم. یکی از این گزینه ها، Safe Mode With Networking است که برای کار کردن در شبکه و دسترسی داشتن به اینترنت به کار می رود. مثلاً اگر لازم است که برنامه ای را از اینترنت دانلود کنید و یا آن را ارتقا دهید، می توانید این گزینه را انتخاب نمایید.

▪ گام 2

اگر فشاردادن کلید F8 باعث وارد شدن به حالت Safe Mode نشده، می توانید روش دیگری را برای ورود به این حالت به کار ببریدو در ویندوز XP، دکمه ی Start را بزنید و در فهرست موجود، گزینه ی Run را کلیک کنید. در پنجره ی کوچکی که باز می شود، بنویسید msconfig و کلید Enter را فشار دهید. با این کار، پنجره ی پیکربندی سیستم باز می شود. در این پنجره وارد زبانه ی BOOT.INI شوید و مربع کنار گزینه ی SAFEBOOT /را علامت بزنید. سپس دکمه OK و بعد، Restart را نیز کلیک کنید. پس از این که مشکل را حل کردید و دیگر نیازی به ورود به حالت Safe Mode نداشتید، پنجره ی پیکربندی سیستم را یک بار دیگر باز کنید و علامت کنار گزینه ی SAFEBOOT /را بردارید.

▪ گام 3

برای انجام دادن همین روش در ویندوز ویستا، کلید ویندوز را روی صفحه کلید فشار دهید و نگه دارید، سپس کلید R را بزنید و بعد، عبارت msconfig را وارد نمایید، کلید Enter را بزنید و دکمه ی Continue را کلیک کنید. با این کار، پنجره ی پیکربندی سیستم باز می شود. در این پنجره وارد زبانه ی Boot شوید و مربع کنار گزینه ی Safe boot را علامت بزنید. سپس دکمه ok و پس از آن Restart را کلیک کنید. درست مانند شرایطی که برای ویندوز XP گفتیم. علامت این گزینه را نیز باید پس از پایان کار بردارید.

▪ گام 4

هنگامی که ویندوز در حالت Safe Mode باز می شود، برنامه هایی که آماده شده اند تا به هنگام شروع ویندوز به طور خودکار اجرا شوند، از کار می افتند و تعداد برنامه های راه انداز (درایور) نیز به حداقل ممکن می رسد. اما برخلاف تصور، بازشدن ویندوز در حالت Safe Mode مدت بیشتری نسبت به حالت عادی آن طول می کشد. وقتی میز تحریر ویندوز در این حالت ظاهر می شود، شاید دلتان بگیرد! دیگر از عکس جذابی که برای پس زمینه ی میز تحریر انتخاب کرده بودید خبری نیست و دقت صفحه نمایش هم پایین تر از قبل خواهد بود. در هر یک از چهار کنج صفحه نیز عبارت Safe Mode به نمایش در می آید. کاربران ویندوز XP باید با اعتبار جدید Administrator وارد شوند، اما اعتبارهای کاربری در ویندوز ویستا تغییری نخواهند کرد.

▪ گام 5

یکی از کاربردهای حالت Safe Mode، این است که می توانیم در آن، برنامه های راه اندازی را که مشکلی ایجاد کرده اند Uninstall کنیم. برای بازگشت به نسخه ی قدیمی تر برنامه ای راه انداز، روی آیکن My Computer در ویندوز XP (یا آیکون Computer در ویندوز ویستا) کلیک راست بزنید و گزینه ی properties را کلیک کنید. در ویندوز xp، این کار باعث بازشدن پنجره ای می شود که در آن می توانید وارد زبانه ی Hardware شودی و دکمه ی Device Manager را کلیک کنید در ویندوز ویستا، گزینه ی Device Manager در سمت چپ صفحه ظاهر می شود.

▪ گام 6

فهرستی از سخت افزارهای موجود در کامپیوترتان به نمایش درخواهد آمد. در این فهرست، سخت افزاری را که مشکلی ایجاد کرده است انتخاب کنید، روی آن کلیک راست بزنید و گزینه ی properties را کلیک نمایید. در پنجره ای که باز می شود، وارد زبانه ی Driver شوید و دکمه ی Roll Back Driver را بزنید. مراحل را ادامه دهید تا برنامه ی راه انداز سابق برای آن سخت افزارتان دوباره احیا شود. حالا با این تغییر، ببینید که آیا ویندوز می تواند به صورت عادی آغاز به کار کند یا نه. کار دیگری که می توانید انجام دهید، این است که دکمه ی Uninstall را بزنید تا برنامه ی راه انداز مربوط به آن سخت افزار به طورکلی از روی کامپیوترتان برداشته شود تا هنگامی که ویندوز مجدداً شروع به کار می کند، بتواند به دنبال برنامه ی مناسب آن بگردد.

▪ گام 7

حالت Safe Mode برای راه انداختن برنامه های ضدویروس و ضدجاسوس هم بسیار مناسب است. برخی از آلودگی های ویروسی، مانع از اجرای برنامه های ضدویروس می شوند و از آن جایی که این آلودگی ها معمولاً در همان آغاز ویندوز، خودشان را به کامپیوتر تحمیل می کنند، اجازه ی نصب یا راه اندازی هیچ برنامه امنیتی را به کاربر نمی دهند. بنابراین بسیار مناسب است که در حالت Safe Mode وارد ویندوز شوید و برنامه ی ضدویروس خود را راه بیندازید تا تمام کامپیوتر را جست و جو و پاک سازی کند. به این ترتیب، بدون این که به آن ویروس مزاحم اجازه ی خودنمایی دهید، آن را غافلگیر می کنید و از بین می برید. اگر گزینه ی Safe Mode with Networking را در هنگام آغاز به کار کامپیوتر انتخاب کرده باشید، می توانید با وصل شدن به اینترنت، برنامه ی ضدویروس خود را به روز کنید و یا برنامه ی مناسبی را برای از بین بردن ویروس مشخصی دانلود کنید.

▪ گام 8

برخی از برنامه هایی که روی کامپیوتر نصب می شوند، به هیچ وجه حاضر به Uninstall شدن نیستند. این برنامه ها نه آیکونی برای این کار دارند و نه به ویندوز اجازه ی چنین کاری را می دهند. در چنین شرایطی نیز ورود به حالت Safe Mode می تواند بسیار مفید باشد. پس از ورود به حالت Safe Mode، در ویندوز XP به کنترل پانل بروید و روی آیکن Add or Remove Programs کلیک دوبل بزنید. سپس برنامه ی مورد نظر را از فهرست موجود انتخاب و دکمه ی Remove را Change/Remove را کلیک کنید. پس از تأیید، برنامه حذف خواهد شد. در ویندوز ویستا، ابتدا به کنترل پانل بروید و سپس بخش Programs and Features را باز کنید (اگر از نمای کلاسیک کنترل پانل استفاده نمی کنید، ابتدا باید به بخش Programs بروید و سپس بخش گفته شده را در آن انتخاب کنید). برنامه را از فهرست انتخاب نمایید و دکمه ی Uninstall را بزنید. گاهی اوقات، برخی از فایل ها هم به هیچ وجه حاضر به پاک شدن نیستند (حتی پس از شروع مجدد ویندوز). در چنین شرایطی نیز استفاده از حالت Safe Mode می تواند مؤثر باشد.
www rasekhoon net

 

داغ کن - کلوب دات کام

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ تخصصی کامپیوتر و اینترنت و آدرس pc4u.Loxtarin.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by ParsTools