در قرن اخیر استفاده و خرید و فروش رایانه های شخصی (PC) بسیار متداول شده است. افزایش رایانه ها، افزونی کاربران را نیز به همراه دارد. طبیعی است که هر چه تعداد کاربران بیشتر باشد نقاوت خواسته ها بیشتر و بیشتر می شود تا جایی که هر کاربر خواستار سیستم عامل مطابق با میل خود است. از سال ۱۹۹۰ به بعد، شرکت Microsoft سیستم عامل ویندوز را برای افراد حرفه ای و غیرحرفه ای هدف قرار داده است.
این شرکت همراه با فروش Windows 2000، شروع به ارایه ویرایش های مختلف (برای استفاده های گوناگون) کرد. با این کار از یک طرف فروش خود را بهبود بخشید و از طرف دیگر توانست کاربران را راضی و به هر شخص مطابق میل او سرویس دهد.
سیستم عامل Windows 7 در ویرایش های متفاوت به فروش می رسد. در این مقاله قصد داریم تا به طور مختصر این ویرایش ها را توضیح دهیم و ویرایش مناسب شما را معرفی کنیم.
ویرایش Starter

این نسخه پایه ای ترین ویرایش Windows 7 و اکثرا در Netbook ها نصب شده است. Windows Sarter دارای کمترین امکانات نسبت به دیگر ویرایش ها می باشد و به طبع کمترین قدرت سخت افزاری را می طلبد.
محدودیت ها

  • تنها سه برنامه به طور همزمان اجرا می شوند
  • پشتیبان گیری به طور دستی می باشد و تنها در HDD و DVD های محلی امکان پذیر است.
  • شامل تم معروف Aero ویندوز نمی شود.
  • پس زمینه سیستم و شمایل دیداری غیر قابل تغییرند.
  • از NET Framework. و ۶۴-bit پشتیبانی نمی شود.
پیشنهاد می شود

  • اگر سیستم شما CPU ضعیفی دارد (حداقل ۱GHz) و بیشتر از ۱GB رم ندارد به شما توصیه می کنیم که از ویرایش Windows 7 Starter استفاده کنید تا سرعت خوبی داشته باشید.
ویرایش Home Basic

این ویرایش در کشورهای جهان اول ارایه نمی گردد و سطحی بین ویرایش های Starter و Home premium می باشد. با توجه به این که تنها تعدادی از کشورها حق فعال سازی ویندوز را دارند، این نسخه فقط در محل هایی که فروخته شده است فعال می گردد!
قابلیت ها

  • شامل امکانات Desktop Window Manager، Windows Mobility Center است.
  • تعداد برنامه های در حال اجرا محدود نیست.
  • از ۶۴-bit، چند مانیتور، تعویض سریع محیط کاربر، تعویض پس زمینه پشتیبانی می کند.
محدودیت ها

  • تنها قسمتی از تم Aero را دارد.
پیشنهاد می شود

  • می توانید از این ویرایش به عنوان جایگزین دیگر Home Premium استفاده نمایید (اگر در کشور شما به صورت رسمی فروخته می شود).
ویرایش Home Premium

این ویرایش، ویرایش استاندارد Windows 7 می باشد و در اصل برای کاربران خانگی طراحی شده است.
قابلیت ها

  • شامل امکانات Windows Aero Theme, Windows Media Center, premium Games است.
  • امکان ایجاد و اضافه شدن به گروه های خانگی وجود دارد.
  • از ویژگی multi-touch پشتیبانی می کند.
این ویرایش تمامی امکاناتی که یک کاربر خانگی لازم دارد را فراهم نموده است ولی باز محدودیت کوچکی در شبکه و پشتیبان گیری سیستم وجود دارد. اما این مشکلات را می توان با نرم افزارهای جانبی حل کرد.
ویرایش Professional

ویرایش حرفه ای Windows 7 برای محیط های اداری ساخته شده است و در مقایسه با Home امکانات کاملا متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می دهد. به طور مثال از سیستم پشتیبان گیری قدرتمند و سیستم Restore برخوردار می باشد. همچنین امکاناتی از قبیل Remote Desktop، پشتیبانی از چاپگرها و Mobility Center، زندگی مدرنی را به رایانه شما به همراه دارد.
قابلیت ها

  • شامل امکانات AppLocker, BitLocker Drive Encryption, Subsystem for Unix-based applications, Multilingual User Interface Pack است.
  • از BranchCache Distributed Cache, DirectAccess, Virtual Hard Disk Booting پشتیبانی می کند.
پیشنهاد می شود

به شما توصیه می کنیم که اگر شما از محیط های متفاوت با رایانه خود کار می کنید، یا می خواهید به ارایه گزارشات خود بپردازید، اگر نیاز دارید تا از طریق Remote Desktop به رایانه های دیگر متصل شوید، میزکار چندگانه داشته باشید و یا شبکه را مدیریت می کنید، از این ویرایش استفاده نمایید.
ویرایش Enterprise

این ویرایش برای کاربران خانگی قابل استقاده نمی باشد. این ویرایش انحصارا به شرکت هایی که با مایکروسافت تعهد نرم افزاری (SA) دارند به فروش می رسد. این ویرایش همراه با امکانات خاصی که برای شرکت های طرف قرارداد می باشد ارایه می شود. به طور مثال دارا بودن لیسانس مایکروسافت برای بوت کردن سیستم عامل های مایکروسافت و نصب رایگان هر نوع از این سیستم عامل بر روی هر سیستم مجازی. شرکت مایکروسافت تا سال ۲۰۲۰ از این محصول پشتیبانی کامل می کند.
قابلیت ها

  • شامل امکانات AppLocker, BitLocker Drive Encryption, Subsystem for Unix-based applications, Multilingual User Interface Pack است.
  • از BranchCache Distributed Cache, DirectAccess, Virtual Hard Disk Booting پشتیبانی می کند.
امکانات اضافی Enterprise در مقایسه با Professional وابسته به کامپیوترهایی است که در محیط شرکت ها، در حال اجرا هستند. به طور مثال AppLocker برنامه ای است که مدیر سیستم با کمک آن می تواند دسترسی دیگر کاربران را به برنامه ها محدود و یا قطع نماید و یا DiretAccess دسترسی شما را در شبکه های کاری از طریق سیستم VPN امکان پذیر می نماید. برای اطلاعات بیشتر از امکانات اضافی ویرایش های Enterprise و Ultimate به مقاله Unique technology for enterprise customersa در سایت مایکروسافت مراجعه کنید.
ویرایش Ultimate

ویرایش Ultimate ویندوز ۷ به جز یک قسمت، هیچ تفاوتی با Enterprise ندارد و آن هم در لیسانسی است که مایکروسافت ارایه می کند و فروش این نسخه را برای کاربران خانگی امکان پذیر می سازد. ارتقا از ویرایش های Home Premium و Enterprise به ویرایش Ultimate امکان پذیر می باشد و طبق زمانبندی مایکروسافت، تا سال ۱۰۱۵ پشتیبانی این محصول ادامه خواهد داشت.
مجله الکترونیکی PC World طرح گرافیکی از تفاوت های Windows 7 را ایجاد کرده است که از طریق پیوند graphical chart می توانید مشاهده نمایید.




منبع:
  • پی سی ورد (pcworld.com)
  • پی سی آرتیکل (pc-article.ir)

تفاوت دو نسخه Windows 7 Enterprise و Windows 7 Ultimate در چیست؟

Windows Logo

یکی از سوالات رایج در خصوص انواع نسخه های موجود Windows 7، تفاوت های میان دو نسخه Windows 7 Enterprise و Windows 7 Ultimate می باشد. این سوالیست که مدیران شبکه سازمان های مختلفی از اینجانب پرسیده اند و لذا مقاله پیش رو پاسخی به این سوال رایج می باشد.

 

در این خصوص می بایست عرض کنم که از نقطه نظر قابلیت های مورد پشتیبانی، هیچگونه تفاوتی میان دو نسخه Enterprise و Ultimate وجود ندارد. تنها تفاوت در لایسنس های مورد پشتیبانی در این دو نسخه می باشد. به عبارت دیگر شما نمی توانید نسخه Enterprise را به صورت خورده فروشی خریداری و مورد استفاده قرار دهید. این نسخه از سیستم عامل تنها می بایست از خود شرکت مایکروسافت و به تعداد بالا خریداری شود. لذا هیچگاه مشاهده نخواهید نمود که این نسخه از سیستم عامل بر روی یک رایانه قابل حمل، توسط شرکت سازنده رایانه نصب شده باشد. این در حالیست که نسخه Ultimate را می توان به صورت خورده فروشی خریداری و مورد استفاده قرار داد. لذا رایانه هایی را مشاهده خواهید نمود که این نسخه از سیستم عامل بر روی آنها، توسط سازنده رایانه از قبل نصب شده اند.

 

بررسی نسخه های Windows 7 بر اساس مقدار RAM قابل پشتیبانی

Windows Logo

همانطور که می دانید، Windows 7 از دو نوع معماری 32 بیتی و 64 بیتی در پردازشگرها پشتیبانی می نماید. به نسخه هایی که توانایی نصب بر روی پردازشگرهایی با معماری 32 بیتی را دارند، نسخه های x86 نیز نامیده می شوند. همچنین به نسخه هایی که از توانایی نصب بر روی پردازشگرهایی با معماری 64 بیتی برخوردار هستند، به اصطلاح نسخه های x64 مشهور می باشند.

 

اصلی ترین محدودیت در نسخه های x86 در آنست که آنها نمی توانند فراتر از 4 گیگابایت از حافظه RAM را شناسایی نمایند. این در حالیست که نسخه های x64 از Windows 7 Professional، Windows 7 Enterprise و Windows 7 Ultimate می توانند تا سقف 128 گیگابایت از حافظه RAM را شناسایی و مورد استفاده قرار دهند. همچنین نسخه x64 از Windows 7 Home Basic می تواند تا مقدار 8 گیگابایت از حافظه RAM را مورد شناسایی قرار دهد. جالب است که بدانید نسخه x64 از Windows 7 Home Premium می تواند تا مقدار 16 گیگابایت از حافظه RAM را شناسایی کند.